На Сонці вибухнула незвичайна пляма: Землю накриє хвиля потужної магнітної бурі

Магнітні спричиняють погане самочуття метеозалежним людям.

Працівники сонячних лабораторій безперервно ведуть спостереження за Сонцем. Вчені заздалегідь попереджають про небезпечні явища. Деякі сонячні спалахи призводять до утворення на Землі геомагнітних бур, які можуть негативно впливати на метеочутливих людей.

Незвична пляма на Сонці, яка має зворотну полярність, AR3296 вибухнула і зробила потужний викид корональної маси (СМЕ – ред.) в космос, що може призвести до нових магнітних бур на Землі.

Як повідомляє сонячна лабораторія Spaceweather, сонячний вибух стався 4 травня і призвів до екстремального ультрафіолетового спалаху, який тривав майже 3 години.

Викид СМЕ у космос, за прогнозами астросиноптиків, досягне Землі 7-8 травня і завдасть шкоди магнітному полю планети. Магнітна буря сягне потужності 5-6 балів.

Тим часом, якщо вірити фахівцям порталу Tesis.xras, 7 травня магнітосфера Землі буде спокійною протягом доби.

Портал оновив графік магнітних бур до кінця травня. Від 5 до 31 травня очікується сім магнітних збурень і жодної справжньої магнітної бурі. Переважно на збурення варто чекати у третій декаді місяця, а саме: 23, 24, 25, 26, 28, 29 і 30 травня.

Між цими датами буде невелика перерва, коли магнітосфера вгамується — 27 травня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.