Діставайте генератори: українців попередили про тривалі відключення світла по всій країні

Цього літа в Україні можливі перебої в електропостачанні, спричинені серйозними пошкодженнями електростанцій.


Українців попередили, що перебої електрики можуть призвести до дефіциту потужності. “Апостроф” розповідає, як можна мінімізувати втрати бюджету та комфорту у разі відключення електрики.

Слід зазначити, що літні перебої електропостачання відрізняються від зимових. Один із головних факторів – тривалість світлового дня. У грудні на багатьох людей настає темрява вже о 16:00, що більше пригнічує їх, ніж сама відсутність електрики. Влітку це не буде так, оскільки світло буде доступне з раннього ранку до пізнього вечора, особливо в червні та липні.

Проте, є й деякі негативні наслідки у разі відсутності пекельної спеки – температура повітря все одно буде досить високою, що створює небезпеку вмісту наших холодильників. У зимовий час, під час довгих перерв в електропостачанні, можна було винести продукти, що швидко псуються, на балкон, але влітку такий варіант не підходить. Це справжня проблема.

У цій ситуації необхідно розглянути кілька варіантів дій. По-перше, якщо торік було куплено електрогенератор, його можна використовувати і зараз.

Що робити, якщо в будинку немає генератора

Якщо у вас немає генератора, є кілька способів, щоб зберегти продукти в холодильнику і морозилці у разі відключення електроенергії. Найпростіший спосіб – скоротити запаси продуктів до мінімуму. Зараз у магазинах немає дефіциту продуктів, тому немає потреби накопичувати великі запаси. Натомість варто робити більш часті походи в магазин.

Якщо вимкнення електроенергії почалося, а холодильник все ще сповнений, не панікуйте. Дверцята холодильника та морозильної камери повинні бути по можливості закриті, щоб продукти довше залишалися свіжими. Залежно від моделі холодильника він може зберігати прийнятну температуру від 4 до 12 годин, а морозилка може протриматися без електрики від 24 годин до двох діб.

Читайте також  Коли в Україні припинять вимикати світло: прогноз від гендиректора YASNO

Якщо у вас є спеціальні акумулятори холоду, які використовуються при перевезенні продуктів, що швидко псуються, то їх можна покласти в холодильник або морозильник. Вони також допоможуть продовжити збереження продуктів. Якщо таких акумуляторів немає, можна використовувати звичайні пластикові пляшки, які потрібно наповнити водою та заморозити.

Щоб продукти не псувалися, можна використовувати кілька трюків. Наприклад, сирі шматки м’яса та риби можна пересипати сіллю, а сир загорнути у лляну тканину, просочену солоною водою. Молоко краще перекип’ятити, додавши трохи соди. Овочі та фрукти краще зберігати в поліетиленовій або пластиковій упаковці, при цьому вони мають бути сухими.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.