В Україні готують новий додатковий податок: за що доведеться заплатити більше

В Україні готують до запровадження додаткового податку на алкогольні напої, щоб таким чином профінансувати доплати військови Збройних сил України.

У Верховній Раді зареєструвано три законопроекти (про внесення змін до держбюджету (№9251), до Бюджетного кодексу (№9252) та до Податкового кодексу (№9253)), які передбачають запровадження акцизного податку з мінімальних роздрібних цін алкогольні напої. Ставка – 10%. politeka.net

За словами автора законопроєктуї, відповідний проект надасть Держбюджету додаткові мільярди на виплати військовим під час воєнного стану.

“Проста законодавча ініціатива, яка принесе в бюджет додаткові мільярди на виплати військовим (а після війни – на реабілітаційно-спортивну та фізкультурно-оздоровчу інфраструктуру) – через запровадження акцизного податку 10% на алкоголь”, – повідомив нардеп Георгій Мазурашу.

Нагадаємо, українці зобов’язані сплатити податки за квартири. Зокрема це стосується навіть тих квартир і будинків, які придбали давно. За них доведеться платити, якщо вони відповідають критеріям щодо сплати податку. Про це йдеться у повідомленні Державної податкової служби.

Крім того, в Україні незабаром з’явиться податок на газовані напої. Податок хочуть запровадити не лише на напої з цукром, а й з іншими підсолоджувачами та ароматичними речовинами.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.