Дівчину похoвaли жuвцем, вона била в труну: Cтрахiтливa історія в одному із сіл Закарпаття

У селі на Закарпатті пригадують моторошну подію, під час якої загинула дівчина.

Моторошний випадок стався і одному із сіл Перечинщини, а саме в Зарічеві. Історія про нього доволі давня, проте і досі люди пригадують цю жахливу подію, від якої холоне кров.
– Я була ще мала і в селі розповідали, як раніше тут загинула дівчина від удару блискавкою,- розповідає одна з очевидець пані Вікторія. – Люди казали, що “грім забив дівчину”.
Та історія живе між людьми вже давно і її й досі пригадують з острахом. Після трагедії, начебто влученням блискавки в дівчину, нібито мертву, її поклали в труну й закопали. Утім, кажуть, що поховали її живцем, хоч ніхто й не здогадувався про це тоді. Лежала, не рухалась, майже не дихала, то й усі думали, що вона мертва і уже пізно їх рятувати. Не було на той час таких досвідчених лікарів, медицини, як зараз, щоб перевірити ознаки життя у людини, – розповідає співрозмовниця.
Уже у труні під землею дівчина почала сильно бити у ладу, але на жаль, її так і не вдалось врятувати. Хто його зна, коли б дівчину вчасно реанімували, то нещасного випадку могло б і не бути, але ніхто не міг знати, що ховають людину ще майже живою, – розповідає Вікторія.
Ще один випадок із влученням блискавки у малих діток стався у Сімері, теж на Перечинщині. Діти пасли худобу на полі, насувалась гроза, почало дуже сильно гриміти і якось блискавка влучила прямо в дітей. На жаль, діти померли на місці, – розповідає співрозмовниця.
– Ті дві історії на Перечинщині, коли у смерті людей винна природна стихія, дійсно правдиві і дуже сумно, шо так стається в житті. Бог забирає до себе ще зовсім юні життя. А як зараз, погляньмо на наших воїнів, шо боронять Україну. Хіба це справедливо, шо гине цвіт нації, мужні та горді і зовсім юні хлопці й дівчата. Скільки уже закарпатців полягли у бою з окупантами, скільки ще сліз буде вилито матерями й дружинами. Та щоб тих ворогів побив грім, Божа кара завжди справедлива й рашисти мусять відповісти за жорстокість, – розповідає Вікторія.
На жаль, у кожен період у світі ставались непередбачувані, жахливі моменти, в яких винні як сила стихії так, звісно, і війни. Багато разів людей ховали живцем, серед них й випадки – через помилку медиків. Хто його знає, ймовірно у свій час у регіоні траплялось чимало трагічних моментів, коли у смерті людини винна природна стихія, тим паче блискавка, й людям доводилось чути не менш моторошні історії про поховання заживо. Так само в народі побутує й чимало чуток, ба навіть тверджень про те, як земля “зцілювала” вражених блискавицею. Щодо останнього, людей по шию закопували у землю, таким чином грунт ніби розряджував тіло людини, яка зазнала удару блискавки. Чи це правда чи ні, про дивозцілення землею від блискавки й чи було місце таким методам в народі раніше, навряд чи хтось би підтвердив. Утім, доки живуть історії із минулого, доти і люди про них пам’ятають і переказують. Але, навряд, закопування у землю здатне витягувати заряд струму з людини після удару у неї блискавки. Адже нам добре відомо – земля є хорошим провідником.

Читайте також  "Ти вбив мене і наше маленьке диво": на Закарпатті за дивних обставин загинула дівчина

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.