“Долар перетнув критичну межу, бізнес і заощадження українців під загрозою”: експерти пояснили, що робиться в обмінниках із курсом валют

Курс долара цього тижня продовжує стрімко падати, що може суттєво зіпсувати життя всім тим, хто вибудовував свої ювзнес-стратегії саме на умові “дорогого долара”.

За останню добу американська валюта подешевшала на 10 копійок у банках та на 20 копійок в обмінниках. Станом на 27 квітня, середній курс продажу долара в українських банках становить 37,50 грн, а купівлі – 38 грн.

Як інформує “biz.today.ya”, стосується курсу в обмінниках, то долар сьогодні можна купити в середньому по 37,22 грн/долар, а продати – за 37,92 грн/долар. Це на 5 та 10 копійок дешевше, ніж учора.

Ще у вівторок, 25 квітня, середній курс продажу долара в банках становив 37,80 гривні, а покупки – 38,25 грн/долар. З кожним днем американська валюта дешевшає на кілька копійок, і долар стрімко наближається до офіційного курсу НБУ – 36,6 грн/долар.

За словами директора департаменту казначейських операцій “Юнекс Банку” Ганни Золотько, ряд банків минулого тижня знизив вартість долара при купівлі безготівкової валюти з розміщенням на тримісячному депозиті, саме тому курс впав, і найближчим часом він не підвищуватиметься.

Розрив між доларом і євро стає дедалі суттєвішим. Нещодавно обидві валюти в Україні коштували практично однаково. На сьогоднішній день євро банки купують за 41,05 грн, а продають у середньому по 41,70 гривні.

За прогнозом банкіра, найближчим часом готівковий курс долара буде в максимальному діапазоні 37,5 – 38,4 грн/долар. Євро залишиться на рівні 40-41,5 гривні за євро.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.