Відійшов у засвіти «Прикарпатський соловейко» Михайло Сливоцький

На 79-му році життя перестало битися серце Михайла Юрійовича Сливоцького.

Про це повідомила докторка мистецтвознавства, професорка кафедри музичного виховання та диригування Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ганна Карась.

Український співак та педагог, Заслужений діяч мистецтв України, професор, в минулому – декан музичного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Михайло Сливоцький народився 1 жовтня 1944 року в Калуші.

Кумир не одного покоління українців мав дуже рідкісний солов’їний голос – унікальний ультраліричний контртенор. Але водночас мецохарактерний і народний, найвищий серед чоловічих голосів у національній естраді.

Шанувальники української пісні знали й любили співака як «прикарпатського соловейка». Цим ім’ям нагородили його ще наприкінці 60-х років минулого століття, коли після навчання в Коломийському педагогічному училищі та служби в армії став студентом Івано-Франківського педінституту і вийшов на велику сцену, на телеекрани та в радіоефір.

Виступав з інструментальним квартетом «Усмішка»; вокальним квартетом «Легінь»; жіночим вокальним ансамблем «Росинка», ансамблем «Коло». З концертами побував у Німеччині, Франції, Японії, Фінляндії, США, Австралії, Канаді та інших країнах.

У 1987 році на студії грамзапису «Мелодія» вийшов диск-гігант «Співають гори» (за рік до цього було знято музичний фільм з однойменною назвою), а в 1991 р. – аудіоальбом «Співає Михайло Сливоцький».

У 1994 вийшла книжка «Співає Михайло Сливоцький».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.