Урізання предметів у шкільній програмі: Міністр Лісовий розповів усі подробиці

Міністр освіти Оксен Лісовий заявив, що буде працювати над оптимізацією в школах.

Під час оптимізації та зменшення кількості предметів у школах всі ключові гуманітарні та природничі дисципліни повинні бути збережені. Однак вони будуть більш концентровані. Про це розповів міністр освіти та науки України Оксен Лісовий в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Він впевнений, що слід усвідомлювати, що ми не допускаємо сьогодні скорочення дисциплін. Це не стосується таких предметів, як історія України, українська мова, хімія, фізика, математика, біологія, – тобто всі ключові дисципліни, які є в школі, повинні залишитися.

Мова йде про оптимізацію програм, ми говоримо про їх концентрацію, про ті дисципліни, якими можливо можна пожертвувати. Він вважає, що навантаженні та подача інформації має бути розрахована таким чином, щоб враховувалися можливості дити.

Лісовий звернув увагу, що наразі в Україні є ще одна важлива проблема і це – педагоги. Найкритичнішим є підготовка вчителів НУШ, на цьому зосереджені всі ресурси як фінансові, так і інформаційні.

Окрім цього, за приблизними оцінками, близько 3-4 % вчителів виїхали за кордон.

Останнім часом тема кількості шкільних дисциплін є предметом палких дискусій в суспільстві та в освітянській спільноті. Освітній омбудсмен Сергій Горбачов вважає, що в Україні слід підвищувати рівень освіти, аби учні отримували знання та компетентності, які вони зможуть використати у реальному житті.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.