7 разів подумайте: Жінка витратила 9000 доларів на вініри, які відпали протягом доби

Вініри — фальшиві ідеальні зуби, якими не можуть натішитися впливові люди, — повинні служити від 15 до 20 років.

У Грейс Февелл вони почали відпадати вночі того дня, коли вона їх поставила.

Февелл, менеджерка з маркетингу в Тампі, штат Флорида, розповіла виданню Insider, що минулого року вона вирішила зробити вініри для білішої та яскравішої усмішки.

Але стоматолог Февелл неправильно розмістив вініри, через що вони вискочили з місця під час їжі та сну.

Вініри — це косметична стоматологічна процедура, під час якої стоматологи виголюють натуральні зуби пацієнта та приклеюють виготовлений на замовлення набір порцелянових підробок. Після того, як людина обирає вініри, процедуру неможливо скасувати — штучні зуби служать приблизно 15–20 років, перш ніж їх потрібно замінити.

Соціальні мережі можуть бути причиною високого попиту на ідеальну усмішку, і багато хто вирушає за кордон, щоб отримати дешеві вініри. Хоча навіть деякі відомі музиканти (Bad Bunny та Kehlani), особливо популярні серед знаменитостей та впливових людей, публічно заявили, що шкодують про процедуру через дискомфорт.

Грейс теж досі трохи шкодує про свої дорогі вініри. Разом з тим, що вони відпали, вона сказала, що її початковий набір був більш жовтим, ніж вона хотіла, і вони почали неприємно пахнути після того, як бактерії з’явилися в проміжках між її справжніми зубами та штучними.

Вона припинила зустрічатися з друзями на декілька місяців, поки їй не замінили вініри.

“Якщо ви намагаєтесь переслідувати новий тренд TikTok, вам дійсно слід бути вдячним за те, що вам дають, тому що ваше тіло має стільки функцій, про важливість яких ви навіть не підозрюєте”, — сказала вона.

Читайте також  США МОЖУТЬ ВИДІЛИТИ УКРАЇНІ ЩЕ ПОНАД 660 МІЛЬЙОНІВ ФІНАНСОВОЇ ДОПОМОГИ

Вініри відпали один за одним після невдалої процедури

Після того, як у підлітковому віці вона зняла брекети, Февелл виявила, що у неї були бічні різці, тобто зуби з обох боків двох верхніх передніх зубів менші за середні. Хоча на той час вона не могла дозволити собі постійне виправлення, Февелл вирішила придивитися до вінірів, коли їй виповнилося 25 років і вона переїхала до Тампи на роботу.

Стоматолог, на якому вона зупинила свій вибір, порекомендував їй поставити вініри на шість верхніх зубів, щоб усмішка мала природний вигляд. “Я була амбітною, я лише почала нову роботу”, — сказала Февелл. “Я була готова досягти такого вигляду, до якого прагнула, тому я погодилася на процедуру”.

Але Грейс сказала, що від початку все було не так. По-перше, лікар не брав жодних відбитків зубів і не робив фотографій, щоб визначити точну форму її вінірів. І під час 3,5-годинної зустрічі, щоб зішкребти і таким чином “підготувати” зуби, Февелл сказала, що лікар часто виходив з кімнати, щоб побачити інших пацієнтів.

Февелл сказала, що була розчарована остаточним виглядом своїх зубів, які, за її словами, були жовтішими і менш однорідними, ніж вона очікувала. “Я вийшла з кабінету і не була дуже щасливою”, — сказала вона.

Пізніше того ж вечора штучні зуби жінки почали відпадати.

По-перше, вінір на її правому іклі відпав, коли вона їла тофу. Наступного дня вона прокинулася від іншого вініра, який відпав у її роті за ніч. А наступного дня відпав ще один.

Февелл сказала, що вона поквапилася до свого стоматолога, але він не дав жодних пояснень, чому її зуби відпали, сказала вона, і продовжував приклеювати їх, не досліджуючи далі.

Читайте також  В Італії у центрі прийому біженців виявлено мeртвuм 2-річного хлопчика з України: Прокуратура відкрила справу

Попри те, що стоматолог приклеїв їй вініри, вони продовжували роз’єднуватися, і їх потрібно було постійно приклеювати.

“Я подумала: “Що я зробила? Мені 25 років, цього не повинно відбуватися”, — сказала Февелл. “Я відчувала, що не можу це контролювати, тому що не мала уявлення, як це виправити”.

Февелл припинила спілкуватися з друзями

Протягом декількох місяців після того, як вона поставила вініри, Февелл хвилювалася перед кожним прийомом їжі, переймаючись, що неправильний прикус призведе до того, що інший штучний зуб відпаде.

Вона уникала розмов із колегами на своїй новій роботі, відмовлялася від корпоративних святкових вечірок і зустрічей друзів, боячись, що відпаде вінір.

“Я просто сиділа вдома на дивані”, — сказала вона. “Це справді зробило мене сумною, пригніченою і замкнутою, оскільки я взагалі нікого не хотіла бачити”.

Зрештою Грейс звернулася за допомогою до іншого лікаря, який сказав їй, що її зуби не були належним чином препаровані з першого разу. Новий лікар сказав, що їй видалили забагато природного зуба, тому вініри постійно відпадали. Новий стоматолог також помітив щілини між її справжніми зубами та вінірами, що сприяло розвитку бактерій, які спричиняли неприємний смак і запах в роті, сказала Февелл.

Новий лікар запропонував їй почати все спочатку. Він виміряв і сфотографував зуби жінки, порадився з нею щодо розміру та кольору, який вона бажала, і ретельно готував її зуби протягом 4,5 годин, перш ніж подарувати їй бажану усмішку.

“Того дня я по суті могла піти додому й з’їсти чипси вперше за п’ять місяців”, — сказала Февелл. “Я була у захопленні від того, що мені вдалося це зробити”.

Грейс витратила 9403 долари на останній набір вінірів. Її невдалі вініри коштували 8950 доларів, але вона отримала цілковиту компенсацію після того, як надіслала своєму першому стоматологу листа з порадами юриста.

Читайте також  Це не про губи і пружні сідниці. Три секрети сексуальності, які повинна знати кожна жінка

Хоча Февелл задоволена своїм другим набором вінірів, цей досвід вплинув на її психічне здоров’я. Вона сказала, що хотіла б більше цінувати свої справжні зуби або принаймні прислухатися до свого почуття, коли їй було некомфортно з першим стоматологом.

Грейс також сказала, що хотіла б серйозніше поставитися до довічних фінансових зобов’язань щодо вінірів, оскільки їй, швидше за все, доведеться замінювати їх декілька разів протягом життя.

Жінка радить людям, які цікавляться вінірами, обрати декілька варіантів і отримати консультації, перш ніж зупинитися на лікареві. Але, якщо зуби не є для вас великою небезпекою, Февелл сказала, що вам, мабуть, краще обійтися без вінірів.

“Якщо у вас гарні зуби або стандартні зуби, які не мають жодних проблем і вони здорові, вам не потрібна ця процедура”, — сказала вона.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.