В обмінках назріває переполох: Курс долара вже у травні серйозно перекрутить

У травні курс американської валюти може змінитися.

Експерти не виключають, що з приходом травня американська валюта на готівковому ринку може зрости в ціні. Все пов’язано з тим, що попит, швидше за все, переважатиме над пропозицією. Цією інформацією ділиться “24 канал”.

Голова Ради Незалежної асоціації банків Олена Коробкова повідомляє, що з приходом травня, швидше за все, вкотре спостерігатиметься подорожчання готівкової американської валюти через зростання попиту на неї.

Експерт зазначає, що повернення до системи оподаткування пального, яке було ще до війни, призведе до імпорту пального до нашої країни за «старими» цінами. Таким чином, не виключено, що готівковий курс американського долара буде встановлений на рівні січневого, тобто приблизно на 40 гривень за один долар.

Слід зазначити, що масова скуповування американської валюти в обмінниках і на чорних ринках не буде на користь, а лише зашкодить курсу. Таким чином, ціна на долар стрімко почне зростати. Фахівець запевняє, що такі спекулятивні дії лише зашкодять економіці та зможуть вплинути на ринок. Тому потрібно враховувати цю інформацію тим, що мав намір найближчим часом придбати валюту для заощаджень, а не заради бізнесу.

Олена Коробко повідомляє, що сьогодні спостерігається тенденція до зміцнення української гривні, і основною причиною є посівна кампанія. Аграрії стали продавати американські долари для своїх посівних кампаній незалежно від курсу, а це дуже впливає на зміцнення української валюти.

20 квітня курс долара має такий вигляд:

у банках продати його можна за 37,55 грн., а купити за 38,07 грн.;

в обмінниках купити можна за 37,65 грн., а ось продати за 37,95 грн.;

на чорному ринку покупка складає 37,90 грн, а ось продаж – 38 гривень.

Читайте також  В січні починаємо збирати гроші на пенсію: запускається накопичувальна система

Повідомляється, що на думку експерта, протягом тижня курс американської валюти коливатиметься в межах 37,5-38,4 гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.