Депутати пропонують збільшити ряд штрафів для водіїв: Пасажири також під загрозою

В Україні планують підвищити штрафи для водіїв та запровадити покарання для пасажирів.Про це йдеться у законопроєкті № 9210, передають Патріоти України.

Автори документа посилаються на те, що однією з причин виникнення ДТП може бути кермування автівками, які мають технічні несправності, самовільно чи технічно погано переобладнані, не відповідають технічним параметрам виробника.

За це передбачається зростання штрафу у 2,5 раза, тобто до 850 грн (замість 340 грн). Таке саме порушення, але з використанням транспорту для перевезення пасажирів, вантажу або пошти, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 1700 грн (замість нинішніх 680 грн).

За керування машиною без чинного сертифіката відповідності технічним нормам — штраф 850 грн. Крім того, пропонується запровадити покарання для пасажирів, які не використовують шоломи або ремені безпеки — штраф у сумі 510 грн (зараз відповідальність за непристебнутих пасажирів несуть водії).

Планується заборонити експлуатацію транспортних засобів, ввезених з-за кордону, які не мають документів, що засвідчують відповідність авто вимогам технічних регламентів (від «Євро-2» до «Євро-6») та екологічних норм.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.