Нардепи “постаралися”: які зарплати військові отримають у травні

Військовим не будуть підвищувати зарплату у 2023 році
Попри те, що депутати прийняли рішення про повернення виплат військовим в тилу по 30 тисяч грн, виконати його влада не зможе. Це рішення було призупинене ухвалою. У роз’ясненні Сухопутних військ ЗСУ зазначається, що розмір грошових виплат командира бригади Сухопутних військ у 2023 році, з лютого поточного року становить 50 173 грн, а розмір зарплати стрільця – 20 586 грн. Оклади вказані без додаткової винагороди.

Стрілець у Сухопутних військах отримував минулого року у тилу трохи понад 40 тисяч гривень, а якщо безпосередньо був залучений до бойових дій – 113 тисяч гривень.

Зарплата військового складається з грошового забезпечення, яке військові отримують відповідно до своєї посади, та грошової винагороди, яку встановлено за ініціативи президента на період воєнного стану.

У квітні 2023-го такий військовослужбовець отримає:

20587 гривень, якщо не включено до складу угруповань військ та не виконує бойових завдань;
50587 гривень, якщо виконує бойові (спеціальні) завдання;
120587 гривень, якщо бере участь безпосередньо у бойових діях.
Варто зазначити, що саме у лютому підвищили зарплати військовим ЗСУ. Мінімальний рівень для Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України становив не менше 20 100 грн, також для осіб рядового та начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліцейських Національної поліції України – не менше 17 000 грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.