Калушанку, яка придбала кулькову ручку з функціями прихованого аудіо запису, оштрафували

Жінка каже, що не знала, що ручка має функції аудіозапису та є заборонена до вільного обігу.

Калушанка придбала кулькову ручку з функціями прихованого аудіо запису, працівники СБУ склали протокол, суд розбирався у справі.

“Згідно матеріалів справи, за добровільної згоди жінки після огляду її речей, співробітники СБУ виявили спеціальний технічний засіб, який може використовуватись для негласного отримання інформації, це була кулькова ручка з функціями прихованого аудіо запису. Жінка цей технічний засіб добровільно передала співробітникам органів СБ України для проведення дослідження (експертизи). Спеціаліст надав свій висновок, відповідно до якого «технічний пристрій, знаходиться у робочому стані та відноситься до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації»”, – повідомляє Калуський міськрайонний суд.
З пояснень самої жінки стало відомо, що вона його вільно придбала на торгівельній платформі, з метою продажу жителям району. Про те, що даний технічний засіб може відноситись до спеціальних технічних засобів і заборонений до вільного обігу їй відомо не було.

Суд перевіривши зібрані по справі докази, вирішив притягнути жінку до адміністративної відповідальності та призначити штраф у розмір 850 гривень, з конфіскацією кулькової ручки з функціями прихованого аудіо запису.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.