У школах можуть скоротити кількість предметів: українці бурхливо обговорюють пост міністра

Два роки коронавірусу та рік повномасштабного вторгнення Росії спричинили те, що психологічне та розумове навантаження на школярів зараз дуже високе через велику кількість предметів, навчання онлайн, додаткові заняття й у 7-9 класі діти вчать вже близько 20 предметів.

Про це написав міністр освіти Оксен Лісовий.

За його словами, таку кількість предметів складно засвоїти навіть у звичних умовах, а зараз це просто “на межі можливостей”. Тому діти все одно зосереджуються на предметах, які обирають для себе пріоритетними.

“Фактично питання стоїть не стільки про те, скільки має бути предметів, а як оптимізовані навчальні програми, яке навантаження отримують діти на уроках і на домашнє опрацювання, в якій формі відбувається навчання”, – пояснив міністр.

Він зазначив, згідно з Законом “Про освіту”, починаючи з 2027 року у старшій профільній школі діти зможуть обирати напрямок, за яким вони хочуть навчатися. Відповідно, це має змінити підхід з мультипредметності на конкретний профіль, який цікавий школяру чи школярці.

Оксен Лісовий попросив батьків поділитися своєю думкою з цього питання та розповісти про досвід відвідування шкіл за кордоном, де діти вже мають таку можливість.

“Наша спільна мета – створити для дітей можливості здобути якісну, корисну та сучасну освіту”, – підкреслив освітянин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.