Зеленський анонсував потужні дії на фронті

Президент України Володимир Зеленський анонсував потужні дії на фронті та відзвітував про засідання військового кабінету на цю тему.

Про це глава держави сказав у відеозверненні 13 квітня.

“Провів військовий кабінет, особливий формат роботи з керівниками нашого сектору оборони, нашими командувачами, розвідкою, Офісом. Лише те, що безпосередньо необхідно для управління передовою й забезпеченням активних дій України, захистом нашої держави від російського терору. Це було змістовно”, – повідомив президент.

“І наші дії будуть потужними. Готуємо хлопців. І дуже чекаємо постачання зброї, обіцяного партнерами. І по максимуму наближаємо перемогу. І по максимуму – дух єдності. По максимуму – ефективність. Підготовка – теж по максимуму”, – наголосив Зеленський.

Оборонно-промисловий комплекс і крейсер “Москва”
Президент повідомив, що 13 квітня в Маріїнському палаці, де завжди вшановують тих, хто найбільше зробив для України, вперше був відзначений День працівників і працівниць ОПК.

“Це доволі несправедливо, що досі в Україні не було такого спеціального дня, коли можна було б ушанувати працю всіх тих, хто створює українську зброю, українські снаряди, українську техніку. Хто створює й наші ракети, які так яскраво проявили себе в акваторії Чорного моря в цей день рік тому, 13 квітня, коли зупинився морський шлях російського чорноморського флагмана ( крейсера “Москва” – ред.). Це люди, які створюють наші гармати – 155 міліметрів, які зараз на полі бою і щодо яких чуємо лише позитивні відгуки від наших бійців і… зрозуміло які “відгуки” окупанта”, – розповів Зеленський.

Він додав, що наразі не можна розказати більшості тих позитивів, яких досягнуто щодо української зброї та власних снарядів не лише за час повномасштабної війни, а й за роки перед нею. Однак державі та суспільству є за що бути вдячними тим професіоналам, які оберігають і розвивають ОПК, зазначив глава держави.

Читайте також  Сльози щастя, сльози радості, Залужний вже підтвердив! Наші зайшли і звільнили — беруть весь регіон! Окупанти втекли звідти

“Напередодні я підписав указ про встановлення в Україні Дня працівника оборонно-промислового комплексу. Саме в цей день “Нептуна”, коли наші ракети уразили “Москву”. Але дякуємо ми й за ракети, і за десятки інших видів озброєння, техніки й снарядів, що постачаються обороні”, – сказав Зеленський.

Євроінтеграція
Президент також цього дня провів нараду з урядовцями, депутатами Верховної Ради щодо деяких кроків із наближення до Євросоюзу, законодавчих кроків, реалізації ухвалених змін.

“Мета нашої держави – абсолютно досяжна. Україна буде інтегрованою з усіма інституціями та практиками Євросоюзу, набуде повноправне членство. З нашого боку – повна готовність”, – запевнив Зеленський.

Окрім того, глава держави підписав чотири укази про нагородження українських військових. Так, держнагородами відзначені 349 військовослужбовців: це 45 бійців Повітряних сил, 152 – ДШВ, 152 воїни – Сухопутні війська.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.