Коронавірус почав викликати хворобу зі страшними наслідками, лікарі зробили моторошне відкриття

Світом продовжує поширюватися штам “Кракен”, а тим часом з проведеного нещодавно дослідження з’ясувалося, що пацієнти із попередньо діагностованою деменцією, заражені SARS-CoV-2, стикаються із серйозними порушеннями когнітивних функцій.

Як інформує “online.ua”, всі підтипи деменції, які були розглянуті в дослідженні, виявляють швидко прогресуюче недоумство після зараження коронавірусом.

Дослідження, проведене міжнародною групою вчених, вивчило вплив COVID-19 на когнітивні порушення у 14 пацієнтів, раніше діагностованих із деменцією.

Всі пацієнти в дослідженні мали різні підтипи деменції, включаючи хворобу Альцгеймера, судинну деменцію, деменцію при хворобі Паркінсона та поведінковий варіант лобово-скроневої деменції.

В результаті дослідження було виявлено, що COVID-19 значно впливає на когнітивні функції цих пацієнтів, призводячи до швидко прогресуючого недоумства.

Дослідники припустили, що COVID-19 повинен мати якийсь шкідливий вплив на пацієнтів з діагностованою деменцією екстраполюючи розуміння когнітивного впливу цієї вірусної інфекції на пацієнтів без деменції.

Крім того, що всі підтипи деменції поводилися як швидко прогресуюча деменція після COVID-19, вчені виявили, що різниця між різними типами деменції стала напрочуд розмитою після інфекційної хвороби.

ВООЗ назвала терміни завершення пандемії

Пресслужба ВООЗ зазначила, що кількість смертей від коронавірусу вперше стала меншою, ніж у день, коли організація оголосила про початок пандемії та використала термін “пандемія” у зв’язку з поширенням SARS-CoV-2.

Я впевнений, що в якийсь момент цього року ми зможемо сказати, що Covid-19 завершився як надзвичайна ситуація в галузі охорони здоров’я, що має міжнародне значення, і як пандемія, – сказав Гебреїсус.

Гебреїс нагадав, що 11 березня виповнилося три роки з моменту, коли ВООЗ оголосила про пандемію коронавірусу. Однак, на його думку, набагато важливішим було те, що організація оголосила про поширення Covid-19 як надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’я, що має міжнародне значення.

Читайте також  «Вмирають без похорону, як собаки!»: Ізраїльський лікар змалювала жахаючу ситуацію в Італії

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.