Рекордне падіння долара: в НБУ злякали українців падінням валюти

Вартість готівкового долара у квітні продовжує знижуватися
Курс долара продовжує штормити обмінники в Україні і в березні середній курс продажу готівкової валюти знизився на 3,4% до 38,55 гривень. Це падіння до мінімуму з літа 2022 року, про що свідчать дані Нацбанку.

Повідомляється, що у березні зниження курсу американської валюти було найрізкішим з початку минулого року.

За даними Нацбанку, обсяг продажу банками та обмінниками готівкової валюти українцям становив за березень 1 517,7 млн доларів, при цьому у населення купили 1 236,8 млн доларів. Більшість угод провели небанківські фінансові установи – вони продали населенню 1 039,9 млн доларів і купили 1 039,8 млн доларів.

Варто зазначити, що на початку квітня курс долара в обмінних пунктах знизився до 38,50 гривень.

Нагадаємо, в обмінниках та банках почали відмовляти громадянам у прийомі деяких доларів – насамперед це стосується старих купюр, справжність яких може спричинити підозру у касира.

Причина полягає в тому, що відповідно до постанови НБУ касири зобов’язані приймати старі купюри 1996 року та міняти їх на нові. Тому такі гроші, як і з незначними ушкодженнями, можуть відмовитись приймати в обмінниках.

У деяких випадках фінустанови навіть надсилають купюри на експертизу, після якої вже ухвалюють рішення, чи обмінювати такі гроші.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.