Поминальні дні-2023: в Україні запроваджується сувора заборона на відвідування кладовищ

У кількох областях на цвинтарі сходити не вдасться через високу небезпеку.

Через вторгнення рашистських терористів Україна стала однією з найзамінованіших країн світу. З цієї причини небезпека може чатувати на людей, де завгодно, і цього року на відвідування кладовищ у Поминальні дні вводять сувору заборону, пише Стіна.

Зокрема, це стосується Харківської області, де напередодні великодніх свят та поминальних днів низка цвинтарів буде закрита для відвідування.

Голова ОВА Олег Синєгубов заявив: “Відвідування кладовищ, місць поховань на великодні свята, де була окупація, велися активні бойові дії, буде заборонено. Як орган державної влади ми не можемо забезпечити безпеку для людей”.

За словами голови ОВА, список цвинтарів, на яких не можна буде перебувати, поки що визначають – заборону знімуть після обстеження та розмінування.

Синєгубов підкреслив: “Як мінімум, половина території Харківської області вважається потенційно небезпечною. Особливо ті, де велися бойові дії, що знаходилися під окупацією території. Площа ймовірно замінованих територій – близько 1,2 млн га, це 447 населених пунктів”.

На Великдень у Херсонській області діятиме заборона на відвідування кладовищ та проведення богослужінь під час комендантської години.

Глава ОВА Олександр Прокудін зазначив: “Рада з безпеки та оборони Херсонської області прийняла рішення про заборону відвідування кладовищ та місць поховань, а також заборону на проведення богослужінь у період комендантської години та скупчення людей під час Великодніх свят”.

За його словами, перше рішення зумовлене мінною небезпекою, а друге — ризиком ворожих ударів авіацією чи тяжкою артилерією.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.