Українці більше не зможуть обміняти долари: Скандальна постанова НБУ влаштувала паніку серед українців

Стало відомо, через що можуть відмовити в обміні іноземних валют.

Чимало українців відкладають собі гроші, зокрема на “чорний день” або отримують допомогу з-за кордону. Однак, розповідає в TikTоk “Адвокат-Юрист”, отримати долари чи євро це одне, а поміняти їх – зовсім інше.

Зокрема, повідомляється про нову постанову Національного банку України, відповідно до якої не можна буде поміняти іноземну валюту. В обмінниках та банках вже почали відмовляти громадянам у прийомі деяких банкнот – насамперед це стосується старих купюр, справжність яких може викликати підозру у касира.

Причина полягає в тому, що відповідно до постанови НБУ касири зобов’язані приймати старі купюри 1996 року та міняти їх на нові. Тому такі гроші, як і з незначними ушкодженнями, можуть відмовити приймати в обмінниках.

У деяких випадках фінустанови навіть надсилають купюри на експертизу, після якої вже ухвалюють рішення, чи обмінювати такі гроші.

Експерт порадив тим українцям, які мають старі купюри, обмінювати їх, або купувати за них якісь товари. Якщо ж такі гроші дають при розрахунку, то краще попросити купюри молодші за 1996 рік або щоб власник сам обміняв їх на гривню.

Крім цього, юрист зазначив, що саме старі купюри найчастіше виявляються підробкою. Також старі банкноти може видавати й сам банк, і в касі можна попросити замінити небажані купюри новішими, бо комісія за обмін подібних грошей може досягати 15%.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.