Українці можуть отримати фінансову допомогу у розмірі 3400 гривень

Протягом квітня багатьом українцям виплатять одноразову допомогу 3400 гривень. Ця виплата не розрахована на конкретну вікову чи соціальну категорію громадян, передають Патріоти України.

Українці отримають гроші незалежно від того, до якої соціальної групи вони належать.Про цю допомогу, яка має бути виплачена до кінця квітня, розповіла віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук.

На допомогу можуть розраховувати мешканці деокупованих територій, тобто всі громадяни, які не залишали своїх будинків та проживали там до моменту деокупації.

“Люди, які пережили окупацію, обов’язково отримають грошову допомогу до кінця квітня. Виплати передбачені для всіх цих людей, незалежно від віку та статі”, – наголосила Верещук.

Виплата здійснюватиметься з двох фондів: від Міжнародної організації з міграції та від Товариства Червоного Хреста України. Вони дадуть, відповідно, по 2200 та 1200 гривень.

Хто може розраховувати на виплату допомоги 3400 гривень?
Звичайно, на цю допомогу можуть розраховувати мешканці чотирьох областей: Донецької, Миколаївської, Харківської та Херсонської. Нагадаємо, що це розраховано лише на жителів деокупованих населених пунктів. Тим же, хто досі перебуває в окупації, поки виплат не буде.

Щоб отримати цю допомогу, мешканці деокупованих територій повинні звернутися до місцевої ради або до органів соцзахисту населення за місцем свого проживання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.