Україна масово переходить на літній час: коли та куди перевести стрілки годинника

Українцям розповіли, коли переводити стрілки годинника на літній час
Щороку, двічі на рік в Україні переводять стрілки годинника то на літній, то на зимовий час, а оскільки переведення часу так і не скасували, незважаючи на те, що мова про це йшла вже неодноразово, то й цього року всі українці повинні будуть переводити годинник. Докладно про те, коли і куди потрібно буде переводити стрілки, розповість інформаційний портал “Стіна”.

Отже, навесні стрілки годинника необхідно буде перевести на літній час, тобто на годину вперед. Зробити це потрібно буде в останню неділю березня, а саме в ніч із 25 на 26 числа. Як правило, переведення годинника відбувається автоматично о 3 годині ночі, проте це стосується лише гаджетів, адже на них час перекладається сам. А от якщо у вас звичайний годинник зі стрілками, тобто механічний, то його перекладати, звичайно ж, потрібно самостійно. До речі, зробити це можна не чекаючи ночі, а приміром, перевести час із вечора 25 числа.

Ще слід пам’ятати і про те, що зміна часу завжди позначається на самопочутті людини, тому фахівці радять заздалегідь підготовляти свій організм до цього процесу, адже по-новому вже українці спатимуть на годину менше.

Так от, хоча б за тиждень до переходу на літній час, потрібно поступово зміщувати графік сну та пробудження, а саме лягає з кожним днем ​​на кілька хвилин раніше, ніж до цього, та й відповідно так само прокидатися.

Ще необхідно стежити і за своїм харчуванням і самопочуттям, намагатися уникати стресів напередодні переходу на літній час.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.