Путін порозмірковував, чому не розпочав повномасштабне вторгнення у 2014 році

Президент Росії Володимир Путін відповів на запитання, чому не почав повномасштабну війну в Україні ще 2014 року під час окупації Донбасу.

Джерело: Путін в ефірі телеканалу “Россия 1”

Пряма мова Путіна: “Ми виходили з того, що нам вдасться всі питання вирішити абсолютно мирними засобами…

… По-друге, це стосується і нашої готовності до якихось більш серйозних дій, ніж дії в рамках так званої “кримської весни”.

Деталі: Путін наголосив на кількох факторах, які допомогли йому наважитися на повномасштабне вторгнення у 2022 році, а не раніше, – це “рекордний врожай, клопітка робота над імпортозаміщенням та покращення фінансової системи”, а також те, що Росія у 2014 році “не мала гіперзвукової зброї”.

Передісторія:

17 березня Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента Росії Владіміра Путіна у зв’язку із ситуацією в Україні.
Усі країни-члени Міжнародного кримінального суду тепер юридично зобов’язані затримати і передати до суду підозрюваного президента РФ Володимира Путіна.
Президент України Володимир Зеленський заявив, що після історичного рішення про видачу ордера на арешт президента Росії Володимира Путіна повинна бути історична відповідальність.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.