У Раді заявили про закінчення опалювального сезону в Україні: все через теплу весняну погоду

В Україні вже скоро можуть завершити опалювальний сезон
Про це в соціальній мережі розповів голова комітету Верховної Ради з питань енергетики Андрій Герус. Стало відомо, з чим це пов’язано та на що чекати громадянам.

Андрій Герус зазначив, що в Україні вже дуже сильно потеплішало. Саме тому, враховуючи прогноз погоди, вже з понеділка (20 березня) в деяких регіонах можуть завершувати опалювальний сезон. Це зокрема допоможе економити енергетичні ресурси (зокрема й блакитне паливо).

Голова комітету Верховної Ради з питань енергетики також додав, що зараз в Україні значно зменшується споживання електроенергії. При цьому спостерігається зростання генерації сонячних електростанцій. Водночас є деякі обмеження в електроенергії у Києві, Харкові, Житомирі, Одесі: це пов’язано з пошкодженнями мережі.

“Це ще раз підкреслює актуальність ідеї розподіленої генерації – електростанції мають бути максимально наближені до зон споживання. У випадку міст – це дахи будинків, які можуть використовуватися для СЕС”, – підкреслив Андрій Герус.

Слід також нагадати, що українці навіть після опалювального сезону можуть отримувати субсидії на комунальні послуги. Для цього треба подати відповідну заявку. Зробити це також можна онлайн: за допомогою офіційного порталу електронних послуг ПФУ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.