Українців позбавлять закордонних посилок: у Кабміні пояснили заборону

Стало відомо, які документи не можна відправляти за кордон
Під час воєнного стану в Україні діє низка правил. Це стосується також посилок за кордон. Представники Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій пояснили, які документи відправити українці поштою не можуть.

Зазначається, що держава розширила перелік документів, які українці можуть надіслати за кордон поштою. Тепер українці можуть надсилати за кордон свої внутрішні паспорти, а також паспорти для виїзду за кордон, посвідчення особи щодо повернення в Україну.

Слід підкреслити, що це дуже важливо, оскільки чимало громадян виїжджає з тимчасово окупованих територій. Нерідко, як можна зрозуміти з різних історій зі ЗМІ, людям доводилося їхати через рф, щоб перетинати кордон іншої країни, а лише потім повертатися до нашої держави. Враховуючи, що окупанти могли забрати паспорт або ще якісь важливі документи, то от такі дозволи можуть полегшити життя наших громадян.

При цьому все ж є документи, які надсилати заборонено. Йдеться про дозволи на право носіння зброї, трудові книжки, військові квитки та посвідчення особи. Повний перелік можна побачити за посиланням.

“У разі виявлення заборонених речей поштовий оператор повертає пакунок відправнику або ж його вилучають”, – пояснили експерти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.