Чи закінчиться війна в Україні 2023 року: прогноз військового

Росія поки не залишилася наміри захопити нові території України, вважає військовий.

Росія накопичує сили, тому війна може затягнутися.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю OBOZREVATEL висловив ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

“На жаль, це цілком можливо, тому що Росія накопичила великі сили. Це переважно піхота, бо важкої техніки в них немає. Вона намагається просуватися вперед, використовуючи саме піхоту без належної підтримки танками та іншою броньованою технікою. В них також відчувається певний голод снарядів для гармат, тому Путіну вкрай необхідно зробити якусь паузу, щоб накопичити сили. У Росії виробляють снаряди, танки. На сьогодні вони можуть виробляти приблизно один танк на день, але це менше, ніж вони втрачають у боях з українською армією. Тому пауза дуже потрібна”, – сказав він.

З його слів, та тактика, яку вони використовували – застосування видів озброєння, які використовувалися ще за часів холодної війни, – вже не працює.

“Тому що сьогоднішня війна – це війна із застосуванням дронів, війна технологічна, війна розуму, якщо можна так сказати, а не війна кількості тих самих танків.Путіну треба привести до ладу свої збройні сили, доукомплектувати та озброїти їх важкою технікою”, – додав він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.