Про пенсію тепер і не мрійте: в Україні рекордно збільшують пенсійний вік

Українцям розповіли про збільшення пенсійного віку
Максимальний пенсійний вік для виходу на заслужений відпочинок для українців становив 65 років після досягнення ними, проте зараз з’явилася інформація про те, що його можуть збільшити. Інформація про це з’явилася на сайті obozrevatel.

Отже, згідно з опублікованою інформацією, вже з 2025 року в Україні більшість 60-річних не зможуть вчасно вийти на пенсію. А все тому, що середній стаж, з яким українці виходять на пенсію, становить 32 роки, при цьому вже за два роки ті, хто має менше 32 років стажу, не зможуть стати пенсіонерами, адже щороку стаж збільшується на рік.

Таким чином, до 2028 року потрібний стаж досягне вже 35 років. А ось на сьогодні потрібно мати 30 років стажу, а з 2024-го – вже 31 рік.

Наголошується, що ті, хто не зможе виконати вимогу, мають працювати до 63 або 65 років. Сьогодні українці виходять на заслужений відпочинок, маючи загалом 32 роки стажу. Тобто вже за два роки більшість українців не зможе вчасно отримати пенсію.

Зазначається, що дізнатися про те, скільки на заслужений відпочинок зможе вийти конкретна людина, можна на порталі ПФУ. Там ви можете перевірити, скільки стажу вже вдалося заробити, а також порахувати скільки стажу ви встигнете заробити до 60 років. Для пенсії у 65 років потрібно мати щонайменше 15 років стажу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.