“Де роздають повістки”: СБУ заблокувала 26 Телеграм-каналів, адміністраторам загрожує в’язниця

Адміністраторам Телеграм-каналів загрожує до 10 років ув’язнення.

Служба безпеки України заблокувала 26 Телеграм-каналів, де повідомляли про заходи, які проводять військкомати (ТЦК СП) в Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій, Чернівецькій, Київській, Львівській та Одеській областях.

Вони перешкоджали мобілізації українських громадян призовного віку, повідомили в СБУ.

Телеграм-канали “зливали” актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. Щоб збирати відомості про “локації” вони використовували власну мережу інформаторів серед місцевих жителів.

У повідомленні СБУ йдеться, що через постійне оновлення інформації канали швидко нарощували аудиторію, яка перевищила 400 тисяч підписників. Після цього адміністратори вирішили зробити на цьому бізнес і запропонували свої платформи для розміщення комерційної реклами.

Правоохоронці встановили особи всіх організаторів. Серед них – двоє власників SMM-компанії, яка займається просуванням інтернет-ресурсів з використанням ботоферм.

Шести адміністраторам Телеграм-каналів планується повідомити про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань з подальшим обранням міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.