Як працюватиме механізм примусової евакуації дітей з Бахмута – Верещук пояснила

Батьки або опікуни дітей не зможуть відмовитись від евакуації дитини.

Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук пояснила, що відмовитись від евакуації буде дітей з Бахмута на Донеччині – неможливо. Дітей будуть вивозити в супроводі принаймні одного з батьків, чи опікунів.

Про це вона розповіла в ефірі національного телемарафону.

За її словами, в Україні розробили градації щодо територій бойових дій – території, які перебувають в оточенні і блокуванні, де ведуться активні бойові дії, де можливі бойові дії. Відтак, активні бойові дії зараз тривають у 132 громадах, однак примусова евакуація поки що буде лише з Бахмута.

Ірина Верещук наголосила, що дітей не будуть розлучати з рідними

“Ні в якому разі дитину розлучати з родиною не будемо. Якщо дорослий ухвалює рішення, він має підписати відповідну форму і відмовитись від евакуації. Якщо є малолітня дитина на утриманні, ця опція не працює щодо одного з дорослих. Вони зобов’язані супроводжувати дитину до місця, куди буде здійснюватись евакуація”, – пояснила вона.

На запитання про те, що буде з дітьми, якщо батьки категорично відмовляться виїжджати, вона відповіла:

“Досвід останнього місяця показує, що якщо наша Нацполіція або евакуаційні групи прибувають на місце, де перебуває дитина з дорослим, як правило, люди не відмовляються”.

Верещук зазначила, що люди в Бахмуті в основному зараз ховаються в підвалах, тому основною проблемою для правоохоронців залишається їх знайти.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 7 березня схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій. Наразі під відповідні критерії застосування примусової евакуації дітей із зон бойових дій підпадає лише місто Бахмут Донецької області.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.