Франківців запрошують послухати “Легенду Святого Різдва”

Сьогодні 3 січня в Івано-Франківську відбулась прес-конференція з нагоди презентації музичної феєрії “Легенда Святого Різдва”.
Вже другий рік на сцені драмтеатру до уваги франківців презентуватимуть справжню музичну феєрію. Організатори дійства прагнуть популяризувати українські традиції, коляди і щедрівки, але при цьому відійти від стереотипів і зробити дійство цікавим, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

15871582_10205937040425443_8937951871498347322_n

Варто зауважити що глядачам презентують колядки й щедрівки в різних жанрах: естрадному, народному, класичному. Родзинкою свята стане втілення”живої шопки” студентами інституту мистецтв.

Важливо також зауважити що це різдвяне дійство франківців повезуть і до головної ялинки країни у Києві.

За словами головного режисера драмтеатру Ростислава Держипільського на святий вечір почали менше колядувати, тому такий проект є дуже важливим.

У свою чергу автор ідеї Галина Баранкевич зауважила що їй дуже хочеться знову втілити цю ідею.

“Цього року ми багато думали як подати Різдво щоб відійти від застарілих форм. Хочеться зробити це цікавим. Тому цього року ми вирішили зробити містерію де головним героєм буде козак. Він наче символ українського воїна. Адже Різдво це не тільки народження Спасителя, але й народження кожного з нас”- переконана Баранкевич.

Також автор розповіла що хоче поширювати традицію коляди, адже є дуже багато колядок які більшість з нас ніколи не чули.

“Жива шопка буде дуже цікавою та незвичною. Такої немає нігде в Україні”- каже авторка ідеї.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.