Трагедія у Броварах. Розшифрували матеріали «чорної скриньки»

“Чорну скриньку”, знайдену на місці авіакатастрофи гелікоптера з керівництвом МВС в Броварах, розшифрували у Франції. Її матеріали вже передали слідству. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль 3 березня на пресконференції у Києві, передає кореспондентка Суспільного.

“Для мене особисто це велика трагедія. Я втратив друзів у цій катастрофі. На жаль, загинули і люди, які були, відповідно, в цьому місці, в цей час, діти. Продовжується розслідування. Чорна скринька була знайдена, була відправлена до Франції для відповідної розшифровки. Дані отримані, вони є у слідства. Слідство триває, я так само, як і ви, хочу дочекатися результатів і побачити аргументовані відповіді на ряд питань”, — розповів Шмигаль журналістам.

За його словами, наразі немає публічної інформації з цього приводу.

“Я так само, як і ви, чекаю результатів слідства. Думаю, що вони будуть десь найближчим часом. Там дійсно вже велика робота пророблена, тобто є дуже такі ясні результати технічного стану гелікоптера, є всі матеріали з чорної скриньки, вони збережені, якісні. Тобто слідство далі опрацьовує вже деталі й думаю, що найближчим часом отримаємо результат”, — сказав глава уряду.

Що відомо про авіакатастрофу у Броварах
У Броварах на Київщині у середу, 18 січня, впав гелікоптер поблизу дитсадка. Як повідомив тодішній голова Національної поліції Ігор Клименко, розбився гвинтокрил ДСНС. Унаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Падіння гелікоптера викликало пожежу в дитсадку. Загалом жертвами трагедії стали 14 людей, із них 1 дитина, постраждали 25 людей, із них 11 дітей.

Кабмін створив робочу групу для розслідування авіакатастрофи. В СБУ повідомили, що розглядають кілька версій трагедії. Нинішній очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що результати аварії гелікоптера будуть відомі через місяць-півтора.

Читайте також  Військові затримали російського «туриста», який знімав на мобільний телефон позиції ЗСУ (фото)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.