Труїли дівчат по всій Україні: на заході України виявили небезпечну банду. Що відомо

Зловмисники підсипали жінкам отруйну речовину у їжу або напої, щоб вкрасти у них гроші та ювелірні прикраси. Банда працювала в різних областях, проте затримати її вдалося на Хмельниччині.

Як повідомляє Нацполіція Хмельницької області, організаторкою групи була 28-річна жителька Миколаївської області, яка видавала себе сестрою 35-річного та 36-річного посібників. Разом вони їздили Україною на орендованих автівках і реалізовували одну і ту ж злочинну схему. У Хмельницькому через їхні дії 29-річна жінка померла, а її 37-річну подругу ледь врятували лікарі.

Долучила до своєї банди чоловіків
Спочатку організаторка групи втягнула у злочинну діяльність свого товариша з Луганщини, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за пограбування та шахрайства. Разом парочка отруїла трьох дівчат з Донеччини, підсипавши їм у шаурму небезпечний препарат та викравши ювелірні прикраси і гроші. Тоді потерпілі кілька днів провели у реанімації.

Згодом зловмисниця долучила до кримінальних оборудок ще одного знайомого — мешканця Запоріжжя, який перебував у скрутному матеріальному становищі. Раніше до кримінальної відповідальності він не притягувався.

Разом трійця винаймала в автопрокатах автомобілі і роз‘їжджала Україною, вишукуючи чергових жертв на курортах, базах відпочинку та розважальних закладах. Зазвичай організаторка представлялася сестрою чоловіків і пильно стежила за реалізацією злочинів. Хлопці знайомились з потенційними жертвами та, втершись у довіру, підсипали їм отруйну речовину у їжу або напої. Коли потерпілі втрачали свідомість, — грабували їх.

«Працюючи» у Хмельницькому, зловмисники не розрахували дозу смертельно небезпечного препарату, який додали у каву двом хмельничанкам, познайомившись з ними у нічному клубі. Одна з жінок, 29-річна мешканка обласного центру, померла від отруєння прямо на вулиці, а її 37-річну подругу тоді ледве врятували лікарі. Експертиза показала, що смерть потерпілої наступила від отруєння антипсихотичним препаратом азалептином.

Читайте також  “Пожалілися на сильний біль.” На гірськолижному курорті Львівщини отруїлися 14 людей. Серед госпіталізованих діти

Організаторку банди та одного спільника засудили до 14 років позбавлення волі. Іншого фігуранта справи – до 10 років 6 місяців ув’язнення.

Фото бандитів:

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.