“Долар зробив неочікуваний ривок, курс валют приголомшує”: експерти сказали, чого чекати в обмінниках вже скоро

Попри очікування песимістів, долар продовжує дивувати. Наприкінці лютого гривня продовжує зміцнюватись. Станом на 28 лютого, долар у покупці опустився нижче 39 грн/дол. Євро також суттєво подешевшало.

Як інформує “biz.today.ua”, на сьогодні готівковий долар у банках України можна продати в середньому по 38,90 гривні, що на 50 копійок дешевше, ніж у попередній банківський день, а купити валюту можна в середньому за 39,50 грн/долар (-35 копійок).

В обмінниках курс купівлі американської валюти в середньому 38,43 грн/долар, що на 92 копійки дешевше, а курс продажу становить 39,33 грн/долар, що на 92 і 37 копійок дешевше, ніж учора.

Для порівняння, найвигідніший курс покупки пропонує клієнтам Універсал Банк – 38 грн/долар, а продає долар за найнижчим курсом ПриватБанк – 38,95 грн/долар. В Ощадбанку курс встановлено на рівні 38,9 та 40,0 грн/долар. У ПУМБ курс купівлі та продажу складає 39,0 та 40,0 грн/долар.

Банкір Ганна Золотько зазначила, що цього тижня, користуючись перехідною датою та посиленням виплат зарплат українцям, учасники ринку утримуватимуть долар у межах 39,2 – 40 гривень за долар. Однак, як ми бачимо, долар уже опустився нижче за ці позначки.

Прогнозується, що у березні долар може подешевшати приблизно на 10-20 копійок. Насамперед ситуація на валютному ринку буде залежати від подій на фронті.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.