Проігнорував повістку: 33 – річний чоловік постане перед судом, йому загрожує ув’язнення

Мешканець Черкаської області 33-річного жителя одного із селищ Уманського району отримав повісту, однак до не з’явився на збір до територіального центру комплектування.

За це чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років. Про це повідомили у Черкаській обласній прокуратурі.

За даними слідства, чоловік перебуваючи на військовому обліку, в період введення воєнного стану в Україні, будучи військовозобов’язаним, через небажання бути призваним для несення служби в Збройних Силах України.

“Отримавши повістку про відправку до військової частини для проходження військової служби за мобілізацією, без поважних причин не з’явився на збір та в подальшому відмовився від проходження військової служби”, – йдеться у повідомленні”, – йдеться в повідомлені.

Стосовно 33-річного чоловіка до суду скеровано обвинувальний акт за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації в особливий період (ст. 336 КК України). Якщо вину чоловіка доведуть йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.