Українців попередили про нові відключення електроенергії: з’явилися причини

Попри численні ракетні удари по енергетичних об’єктах України, агресорові так і не вдалося залишити українців без електроенергії.


Завдяки титанічній роботі енергетиків останні два тижні Україна відійшла від графіків масових відключень електроенергії. Однак із приходом теплої пори року необхідність у відключеннях знову може виникнути.

Про це розповів в ефірі телемарафону виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук.

Зі слів Дмитра Сахарука стало відомо, що навіть за умови відсутності нових ракетних обстрілів є фактори, які можуть спровокувати повернення планових відключень електроенергії. Керівник ДПЕК пояснив, що зараз Україна перебуває на піку своїх можливостей з електрогенерації. Усі підконтрольні Україні атомні енергоблоки працюють на максимумі.

Сприяє електрогенерації і сезонність. Тепла погода провокує паводки, що, в свою чергу, збільшує вироблення електроенергії на ГЕС. Збільшення тривалості світлового дня також дозволяє генерувати додаткову енергію сонячними електростанціями.

“Тобто, по суті, у нас зараз – максимальний обсяг генерації, який Україна може собі дозволити за рахунок тих потужностей, які ми маємо”, – пояснює Дмитро Сахарук.

Однак слід враховувати, що електростанції не можуть працювати без технічного обслуговування. Згодом розпочнеться підготовка до нового зимового сезону, і тоді через планові ремонтні роботи доведеться призупинити роботу деяких енергоблоків. Крім того, з настанням більш теплого періоду рівень води у водоймах неминуче знизиться, що призведе до зниження електрогенерації на ГЕС.

“Все це може призводити до обмежень, які ми мали, починаючи з жовтня минулого року”, – додав виконавчий директор ДПЕК.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.