Українці в гніві: у Києві на складах гниють тонни гуманітарки

Фури гуманітарної допомоги застрягли в Києві – що сталося.

Чимало країн допомагає нашій державі гуманітарною допомогою. Однак десятки фур такої допомоги просто застрягли в столиці. Як виявилося, проблема в недобросовісних орендарях приміщень, передає інформаційний портал “УНІАН”.

Відомо, що на тих складах тонни гуманітарної допомоги псується, а військова амуніція просто припадає пилом. Водночас завдяки господарям цих складів історія набула розголосу. Орендодавець Василь Мойсеєнко, директор товариства “Дорога до життя” каже, що дізнався про цю схованку ще восени, після чого одразу повідомив правоохоронцям.

“По ній бігають криси, їдять криси, коли заходиш в приміщення. Це було дуже страшно – заходиш, а криси бігають по гуманітарці, по дитячому харчуванню і це все їдять. На цих складах є все, від медикаментів, медичного обладнання, ноші для військових, військові пайки, гуманітарні бокси, які надавалися для України — надалі я дізнався, надавалися Україні, а вони зберігаються на цих приватних складах”, – розповів Василь журналістам.

На одному такому складі також знайшли військову амуніцію. Там були зокрема костюми для саперів, евакуаційних споряджень, бронежилетів, шоломів тощо.

Максим Лисенко, представник фонду “Фром Харт Юєй”, зазначив, що там приблизно 500 тонн їжі, амуніції, побутової хімії – загалом це не менше двадцяти п’яти великих фур. Експерт зазначив, що він вперше в житті побачив, щоб гуманітарна допомога зберігалася в таких умовах.

“Ми бачимо запах прострочених товарів, ми бачимо повний безлад, розкидане все, відкрите. Куча сміття, куча відкритих пакунків, тому що явно дивилися, що прийшло, щось вибиралося найцікавіше, найкраще для себе”, – зазначив Максим Лисенко.

При цьому орендарі складів намагалися вивезти все, що там зберігалося, однак їм не вдалося цього зробити через брак документів. Зараз правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження, працюють на складах. Орендарі все ще відмовляються від коментарів.

Читайте також  Підтримали Україну: у Німеччині "Московське" морозиво перейменували на "Київське" (фото)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.