У ЗСУ розповіли, чи існує загроза наступу Білорусі на Україну найближчим часом

Білорусь наразі не виявляє ознак формування ударних угруповань, які свідчили б про наступ.

У Білорусі немає достатніх сил для сухопутного наступу на Україну. Утім, ситуація на північних кордонах України в майбутньому може змінитися.

Таку думку висловив командувач Об’єднаних сил ЗСУгенерал-лейтенант Сергій Наєв

“Сьогодні на території Білорусі немає достатніх сил для сухопутного наступу на Україну. Водночас, ситуація може змінитися в майбутньому в залежності від намірів ворога”, – сказав Наєв.

Він зазначає, що загроза для України з боку Білорусі залежить від сил противника, які розташовані на території Білорусі.

Цих сил недостатньо для сухопутного наступу зараз. Але те, що може статися в майбутньому, залежить від намірів противника”, – каже командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Також він зауважив, що українці суттєво змінили свої позиції на сході країни. Зокрема, значно збільшено кількість мінно-вибухових загороджень.

“У десятки разів збільшили насиченість мінно-вибуховими загорожами державного кордону. Створили систему оборонних рубежів та позицій. Дуже якісно працюють голови військових адміністрацій, які надають сили для покращення оборонних здібностей і на кордоні, і у глибині територій прикордонних областей”, – пояснив генерал.

Українська розвідка також не бачить у Білорусі ознак формування ударних угруповань, які свідчили б про підготовку до наступу.

Водночас самопроголошений президента Білорусі Лукашенко заявив про те, що його армія долучиться до російської війни в разі прямого нападу на Білорусь.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.