На Прикарпатті віддали останню шану загuблoму земляку Михайлу Кознюку

У четвер, 16 лютого, біля стели Героїв Небесної Сотні у Верховині прощалися із загиблим воїном.

Як вже повідомляла ПІК, на Бахмутському напрямку обірвалося молоде життя захисника України із села Буковець – Михайла Кознюка – головного сержанта 2-ї гірсько-штурмової роти.

Михайло народився у багатодітній сім’ї у 1996 році – цьогорічного вересня йому мало би бути лише 27. Після закінчення школи у рідному селі Буковець, не одне літо був вівчарем на високогірних полонинах Карпат. І вже тоді став відомим в Україні. Відео, де в інтерв’ю журналістам 18-річний хлопець у 2015 році захоплено розповідає про роботу вівчаря, набрало 1 млн 900 тис. переглядів, йдеться у дописі в соцмережі журналіста Романа Клима.

У 2015 році він, за словами рідних, добровольцем пішов захищати Україну. Невдовзі підписав контракт із ЗСУ.

У вільний від служби час, звичайно, повертався у рідне село, до родини і друзів, щоби напитися з рідних джерел і набратися наснаги для подальшої звитяжної і жертовної боротьби за Україну. Не просто за її територію, яку виборюють, кожен клаптик землі поливаючи кров’ю, а за все, що робить нас українцями. Якщо випадало бути вдома у Різдвяні свята, то у складі колядницької партії присілку Борисівка ніс звістку про Різдво Христове у хати своїх односельців.

26 грудня 2021 року Михайло знову підписав контракт і разом з побратимами, з перших днів повномасштабного вторгнення агресора на територію України, вже стояв на її захисті. У лавах ЗСУ був головним сержантом другої гірсько-штурмової роти.

Упродовж цілого, найважчого для українців, року Михайло відважно і завзято боронив нас усіх, знаходячись у найгарячіших точках, зокрема на Бахмутському напрямку.

Читайте також  Залишилося троє дітей: Попрощалися з загuблим військовим Тарасом Щирбою

Там у неділю, 12 лютого, від отриманих поранень під час артилерійського обстрілу з боку росіян, на, жаль, життя нашого мужнього захисника обірвалося.

“Наших захисників не дарма називають воїнами світла. І це не лише тому, що вони стоять за свою землю, свою свободу, за правду. Це ще й тому, що очі кожного нашого Захисника сяють вірою у нашу спільну перемогу“, – йдеться у дописі Верховинської селищної ради.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.