Українців попередили про землетруси до 8 балів: Може струснути потужніше, ніж у Туреччині

На що чекати?
Чи будуть в Україні землетруси?

Нещодавно потужні землетруси відбулися в Туреччині. Президент Володимир Зеленський у своєму звернені до народу вже сказав, що кількість жертв – понад 21 тисячу людей. Наші рятувальники теж є в Туреччині, допомагають з розвалами. Проте зараз чимало людей думає – чи будуть такі землетруси в нашій країні, передає інформаційний портал ТСН.

Ситуацію прокоментував сейсмолог НАН Олександр Кендзера. Він зазначив, що в Україні можливі такі ж землетруси, як і були в Туреччині. Це експерт пояснив те, що наша держава розташована у тому ж сейсмоактивному поясі, що й Туреччина. Проте землетруси також залежать від того, з якою швидкістю будуть рухатися плити.

“Цей пояс утворився через те, що Євроазійська плита тисне на Арабську та Африканську плити. Очевидно, що рух цих плит зупинити неможливо, тому раніше чи пізніше там будуть землетруси”, – пояснив сейсмолог.

Експерт також навів у приклад зону Вранча, яка знаходиться в Румунії. Землетрус на такій сейсмоактивній плині може бути відчутним по всій території України. Місцеві сейсмоактивні зони, пояснив експерт, знаходяться в районі Закарпаття та Криму.

Слід нагадати, що наші експерти зараз в Туреччині, допомагають іноземним службам порятунку. Також, як вже казав президент України, уточнюється інформація щодо наших громадян, які могли опинитися в зоні лиха.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.