Блаженніший Святослав оголосить рішення Синоду щодо календарної реформи

В понеділок Блаженніший Святослав оприлюднить рішення Архиєрейського Синоду щодо календарної реформи.

“У нас закінчився Синод. Ми прийняли рішення. І в понеділок їх оприлюднимо”, – так відповів Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав на запитання щодо календарної реформи, яке йому поставили студенти Тернопільського медуніверситету на зустрічі у п’ятницю, 3 лютого.

«Я хочу витримати інтригу. Але наперед хочу дуже вас попросити: послухайте голосу своєї Мами, послухайте голосу своєї Церкви! Бо є такий крок, який ми мусимо зробити з багатьох причин. Зараз є найкращий момент для цього. Ми це мусимо зробити разом. Це нам може трохи коштувати. Тому давайте дочекаємося понеділка. Вся інтрига буде розкрита», — сказав Глава УГКЦ.

Рішення Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні щодо календарної реформи Блаженніший Святослав оприлюднить у понеділок, 6 лютого 2023 року, о 17:00 у прямому ефірі «Живого телебачення».

Новоюліанський календар мало чим відрізняється від Григоріанського. До 28 лютого 2800 року всі свята співпадають. Далі можлива похибка, бо Новоюліанський календар інакше обчислює один день високосного року.

В Україні Різдво офіційно відзначається двічі — 25 грудня і 7 січня. 25 числа святкують церкви, які живуть за григоріанським календарем. 7 січня є Різдвом для церков, які у служінні притримуються більш старішого, юліанського календарю. Серед них — Православна церква України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.