Мобілізація жінок: стало відомо, кому заборонено виїжджати з України за кордон аж до кінця війни

Згідно з правилами мобілізації, в Україні на військовий облік обов’язково мають ставати жінки-медики, а представниці інших професій, які відповідають бойовим спеціальностям, можуть стати на облік за власним бажанням.

Як інформує “biz.today.ua”, багатьох цікавить питання, чи зможуть військовозобов’язані жінки залишати територію України після цього. Про це розповів помічник адвоката Владислав Зайцев.

Відповідно до Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу” військовозобов’язані жінки мають певні обов’язки та обмеження, так само, як і чоловіки.

Статус військовозобов’язаних передбачає перебування у запасі Збройних Сил, Національної гвардії чи інших військових формувань.

Жінки, які стали на військовий облік, не мають права змінювати місце проживання під час військового стану без дозволу керівника відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також їм заборонено виїжджати за кордон до кінця дії військового стану.

Категорії жінок, які не підлягають призову на військову службу

жінки, які визнані в установленому порядку особами з інвалідністю;

жінки, на утриманні яких перебувають троє та більше дітей віком до 18 років;

жінки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років;

жінки, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років;

жінки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є особою з інвалідністю І чи ІІ групи;

жінки, які мають чоловіки з осіб з інвалідністю та/або одного зі своїх батьків або батьків чоловіки з осіб з інвалідністю І або ІІ групи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.