Невимовний біль, сум і сльози: У боях на Донеччині загинyлu двоє прикарпатців

У Бахмутському районі в боях загинули 25-річний боєць Богдан Кручак з села Долиняни Рогатинської громади та 44-річний Микола Прокопишин з селища Солотвин Івано-Франківського району.

Життя Богдана Кручака обірвалося 14 січня, діляться на сторінці громади у фейсбуці.

Народився Богдан 27 червня 1997 року. У 2014 році закінчив Долинянську ЗОШ І-ІІІ ст., навчався за спеціальністю «Гірництво» в Івано-Франківському національно технічному університеті нафти і газу. У 2019 році здобув освітній ступінь магістра. А згодом пройшов службу в армії.

“Наш земляк тільки почав будувати кар’єру, мріяв створити молоду сім’ю, хотів стати опорою для батьків. Адже був дуже добрим сином, їхньою гордістю з юних років. Рідні й знайомі пригадують, що від шкільної парти загиблий Захисник був “золотою дитиною”: розумним, ерудованим, надзвичайно порядним та добрим хлопцем. Таких в наш час дуже мало. Він вмів порадити, підбадьорити, був справжнім у всьому. І коли 25 липня 2022 року отримав “оповіщення”, без вагань став на захист України. “Я служив, умію тримати в руках зброю”, – говорив рідним”, – йдеться у повідомленні.

Наш земляк служив старшим навідником гранатометного відділення взводу вогневої підтримки 1 гірсько-штурмової роти. Виконував бойові завдання на сході України.

Микола Прокопишин загинув у бою біля села Спірне, повідомляють на сторінці Солотвинської селищної ради.

Боєць воював з перших днів війни в 108 окремому гірсько-штурмовому батальйоні 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

У захисника залишились дружина та двоє дітей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.