1+1 намагаються позбавити ліцензії

Представники телеканалу 1+1 заявили, що його хочуть позбавити ліцензії, а АП намагається передати контроль над каналом в інші руки.

Журналісти каналу 1+1, який належить Ігорю Коломойському, опублікували відкритий лист до Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради Андрія Парубія та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

364708

«Сьогодні, 29 грудня 2016 року, останній день дії ліцензії на аналогове мовлення каналу 1+1. Два тижні тому, 15 грудня, Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення одноголосно проголосувала за переоформлення та продовження ліцензії для каналу. Однак ліцензія так і не була видана. Останні два тижні з різних джерел ми отримуємо інформацію про спробу скасувати таке рішення і здійснити рейдерське захоплення каналу», – йдеться в повідомленні.

Представники 1+1 стверджують, що Нацрада затягує процес виконання власного рішення.

«Впродовж останніх двох тижнів, з надійних джерел, до нас надходили повідомлення, що саме Адміністрація Президента намагається вплинути на прийняття рішень Національною Радою та передати контроль над каналом в інші руки.

Ми не хочемо у це вірити і, насправді, не розуміємо, чиї інтереси можуть стояти за такими діями, але впевнені, що ви, як Президент України, як гарант Конституції, та очільники Верховної Ради та Кабінету Міністрів, повинні забезпечити виконання рішення від 15.12.2016 відповідно до законодавства України та продемонструвати повагу до незалежності засобів масові інформації», – зазначається в тексті заяви.

Також у листі вказується, що оплата ліцензійного збору вже здійснена.

«Ми хочемо застерегти і попередити тих, хто стоїть за спробами відключити канал, який є щоденним джерелом новин для мільйонів українців, навіть за відсутності паперу ми маємо законне право продовжувати мовлення. Нас уже неможливо залякати, але ми сподіваємося, що в 2016 році, на відміну від ситуації трьох річної давності, держава сама зацікавлена у виконанні законних процедур і роботі незалежних ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

Читайте також  “Плюси” знову заскочили: нові факти із утаємниченого життя Олега Винника (відео)

Лист підписали Генеральний директор “1+1 медіа” Олександр Ткаченко, директор департаменту інформаційної мови С. Попов, директор департаменту журналістських розслідувань М. Шиленко, Ведуча “ТСН Тиждень” Алла Мазур, ведуча ТСН Наталія Мосейчук, ведуча ТСН Лідія Таран, провідний 1+1, Заслужений артист України Юрій Горбунов, керівник Студії “Квартал-95” Володимир Зеленський.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.