Сховатися не вдасться: в Україні придумали новий метод, як ефективно провести мобілізацію

В Україні звірять дані громадян із шести державних реєстрів. У випадку розходження даних їх актуалізують. Це, зокрема, дасть змогу ефективніше організувати призов громадян у рамках мобілізації, а також спростить перевірку правомірності призначення соціальних виплат.

В Україні шукатимуть військовозобов’язаних для мобілізації в шести державних реєстрах – today.ua

Така постанова №1493, що передбачає звірку особистих даних громадян по шести державних реєстрах, була ухвалена Кабміном 30 грудня 2022 року. Вона передбачає всебічну верифікацію даних фізичних осіб, пише Сьогодні.

Із початком війни міграція населення України, як внутрішня, так і за кордон, набула велетенських масштабів. При цьому багато громадян тимчасово осіли в інших регіонах країни та навіть набули статусу ВПО і отримують допомогу від держави.

Отже, держава хоче мати вичерпні та найсвіжіші дані щодо місця перебування, працевлаштування, виконання податкових зобов’язань, сімейний стан та причетності до соціальних виплат кожного з громадян.

Водночас, актуальні відомості про їхнє місце перебування можуть бути занесені лише до одного реєстру, що ускладнює пошук громадян в разі потреби. Зокрема, нині такою потребою є загальна мобілізація. Влада, державна і військова, має знати, який мобілізаційний ресурс має Україна.

Адже західні партнери налаштовують українців на тривалу війну, а отже, призову підлягатимуть ще багато громадян.

Отже, як зазначають в уряді, така верифікація за різними державними реєстрами має слугувати кільком цілям:

перевірці підстав для призначення різних соціальних виплат, перевірці сплати податків; перевірці майнового стану громадян; виконанню закону про мобілізацію громадянами призовного віку.

В Україні шукатимуть військовозобов'язаних для мобілізації в шести державних реєстрах

В Україні шукатимуть військовозобов’язаних для мобілізації в шести державних реєстрах

Для того, щоб отримати найсвіжіші та найповніші дані стосовно кожного громадянина, звірку проводитимуть автоматично. Якщо дані з різних реєстрів не співпадатимуть, тоді їх будуть актуалізувати за найсвіжішими параметрами.

Читайте також  Могилевська наважилася показати ЧОЛОВІКА та двох ДОНЕЧОК, ЯКИХ ВДОЧЕРИЛА…

Зокрема, звірятимуть дані з таких реєстрів:

Єдиного державного демографічного реєстру; Державного реєстру фізичних осіб — платників податків; Державного реєстру актів цивільного стану громадян; реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування; Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб; відомчої інформаційної системи Державної міграційної служби.

Отже, держава прагне отримати якомога повніші та якомога достовірніші дані про кожного громадянина. Звісно, що в першу чергу її цікавить повний облік військовозобов’язаних громадян, платників податків та отримувачів соціальних виплат.

 

В Україні шукатимуть військовозобов'язаних для мобілізації в шести державних реєстрах

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.