Мер Івано-Франківська заохочуватиме народження дітей грошима. Ініціативу Руслана Марцінківа вже критикують у Мережі

Влада Івано-Франківська вирішила заохотити мешканців громади народжувати більше дітей.

Про це повідомив мер міста Руслан Марцінків на своїй сторінці у Facebook.

«Якщо ви з нашої громади і народили малюка у 2023 році у міському пологовому, то зможете отримати разову допомогу 20 000 гривень, а якщо тато або мама дитинки військові — то 50 000 гривень», — написав він.

Марцінків зазначив, що під час оперативної наради вже доручив розробити програму своєму заступнику Олександру Левицькому, і «вже скоро» вона запрацює.

«На жаль, статистика невтішна і народжуваність за останній час знизилась. Тому стараємось, щоб козацькому роду не було переводу!» — заявив мер Івано-Франківська.

У коментарях до публікації люди розділилися на декілька таборів. Одні підтримують ініціативу міської влади, інші обурюються, що влада оминула увагою сім’ї, в яких діти народилися у 2022-му, зокрема під час повітряної тривоги у підвалах.

Водночас чимало людей критикують ідею Марцінківа, зазначаючи, що ініціатива спричинить збільшення кількості сімей за межею бідності, оскільки нею зловживатимуть неблагонадійні сім’ї, зокрема, де батьки зловживають алкоголем, наркотиками тощо.

«Дитину батьки народжують для себе, коли хочуть і можуть, а не заради виплат! А заради грошей народжують алконавти і наркомани, які ці виплати витрачають на свої залежності, діти потім в інтернатах, в кращому випадку, і їх утримують знову ж таки платники податків… Це неправильний стимул. Правильний — будувати нові садочки і школи, зробити ремонти в лікарнях, поліклініках, пологовому… Займіться цим!» — наголосила користувачка Юлія Котик.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.