“Зіпсувати свято українцям не вийшло”: сили ППО у новорічну ніч збили 45 дронів-камікадзе

Новорічна в Україні була неспокійною та під сигнали повітряної тривоги.

У ніч проти 1 січня 2023 року російські окупанти атакували Україну іранськими дронами. Українськи сили ППО знищили 45 ворожих безпілотників.

Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Командування Повітряних сил Збройних Сил України.

“Уніч з 31 грудня 2022 проти 1 січня 2023 року російські окупанти атакували Україну безпілотниками-камікадзе іранського виробництва “Shahed-131/136″. В результаті бойової роботи протиповітряною обороною Повітряних сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України знищено 45 ударних БпЛА”, – йдеться у повідомленні.

У Протиповітряних силах уточнили, що 13 було збито у 2022-му і 32 – у 2023-му році.

“Зіпсувати свято українцям не вийшло!”, – наголосили у відомстві.

Атака України дронами-камікадзе у новорічну ніч
Нагадаємо, що у ніч на 1 січня в Україні одразу після новорічних курантів пролунала повітряна тривога. Росія вирішила “привітати” українців атакою іранськими дронами-камікадзе. У Києві вночі лунали вибухи, повідомлялося про роботу ППО, повітряна тривога лунала майже три години.

За даними КМВА, у новорічну ніч, 1 січня, над столицею було збито 23 повітряні цілі. У Шевченківському районі столиці уламок ракети впав на автомобіль, а також уламки зафіксували на спортивному майданчику, де грають діти. На безпілотнику, якими ворог атакував Київ, росіяни залишили цинічний напис “з Новим роком”.

Як уточнив очільник Київської ОВА Олексій Кулеба, вночі по області було запущено майже 30 ворожих безпілотників, є пошкодження об’єкту інфраструктури. Попередньо, без постраждалих.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.