У боях на Донеччині загинув 38-річний прикарпатець Андрій Герула

Рогатинську громаду сколихнула трагічна звістка з фронту. Додому назавжди повертається Захисник України – 38-річний виходець с. Данильче Андрій Герула.


Гірку звістку повідомили на сторінці Рогатинської громади.

“Ще одна мама вдягла чорну хустину, бо сонце її згасло… Добрим сином, хорошим другом, надійним побратимом, на допомогу якого завжди могли розраховувати, – саме таким закарбується загиблий Герой у серцях тих, хто мав честь знати його”, – зазначають на сторінці громади.

Андрій Герула народився 25 лютого 1984 року. Закінчив Івано-Франківську школу №13, відтак здобув професію токаря в Івано-Франківському училищі №13.Працював на кількох заводах області. Був майстром своєї справи, фахівцем із золотими руками. А ще надійною підтримкою та опорою для матері на схилі літ. Але 24 лютого внесло свої корективи у мрії Захисника. 8 липня 2022 року військовослужбовець був призваний у мотопіхотне відділення мотопіхотного батальйону. Належно виконував бойові завдання на сході України.

Життя Андрія Герули трагічно обірвалося 21 грудня поблизу населеного пункту Рай-Олександрівка на Донеччині, де служив на посаді стрільця-помічника гранатометника.

“Щодня клята війна з росіянами забирає на небеса найкращих синів і дочок України. І це наші найболючіші, найтрагічніші втрати. Гинуть людяні, щирі, активні, патріотично налаштовані…Рогатинська міська рада висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого Захисника. Жодними словами не втамувати пекучий біль та не загоїти рани в душі матері. Просимо достойно зустріти Героя! Вічна пам’ять і слава загиблому Захиснику!”, – висловили співчуття рідним у міськради.

Поминальні заходи відбудуться 24 грудня:

Об 11:00 год кортеж з тілом Героя зустрічатимуть на центральній площі міста Рогатина.

О 12:00 год у селі Данильче, де знаходиться родинне гніздечко Героя, відбудеться чин похорону.

Читайте також  Щойгу в прямому ефірі відкрив правду про війну в Україні! Відео звідусіль вже видаляють… Вся Росія побачила правду…

Рогатинською міською радою буде організовано автобус для всіх, хто хоче долучитися до церемонії прощання з Андрієм Герулою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.