Відійшов у засвіти головний лікар Івано-Франківського онкологічного центру

Сумну звістку 22 грудня повідомила у мережі його дочка Аліна Андріїв.

Перестало битися серце головного лікаря Івано-Франківського онкологічного центру Володимир Романчук.

Сумну звістку 22 грудня повідомила у мережі його дочка Аліна Андріїв.

“Таточку мій дорогий….. наш найдорожчий…..наша підтримка, опора, порадник, наставник….. як без Тебе? Любимо Тебе….. нехай Бог прийме Тебе в свої обійми“, – написала донька у соцмережі.

Понад 30 років Володимир Романчук був головним лікарем онкодиспансеру, який згодом отримав статус онкологічного центру.

Романчук Володимир Романович після закінчення у 1982 році Івано-Франківського державного медичного інституту працював лікарем-хірургом, заступником головного лікаря, головним лікарем на Хмельниччині. З 1987 року по даний час працює в обласному онкологічному диспансері. З початку на посаді заступника головного лікаря, а з 1991 року — головний лікар.

Завдяки ініціативі та наполегливості В. Романчука приведено ліжковий фонд у відповідність до структури онкологічної захворюваності населення області, зросла кількість ліжок диспансеру, а також збільшилась кількість хірургічних втручань до 3000 на рік. Інтенсивно впроваджується в практику най

сучасніші методики діагностики та лікування онкологічних хворих з використанням ендолімфатичного введення хіміопрепаратів, променевої терапії, що дає можливість переводити неоперабельні стадії хвороби в операбельні. В 1997 році з ініціативи В. Романчука організовано клінічний мамологічний центр. На тлі зростання обсягів стаціонарної та консультативної допомоги оптимізувалось використання ліжкового фонду, зменшились показники середнього перебування хворого на ліжку, зросла хірургічна активність та ін. Активно вирішувались господарські проблеми. Здійснені численні капітальні і текучі ремонти корпусів та відділень, всі відділення оснащені сучасними комп’ютерами. В закладі працює комп’ютерний томограф та магнітно-резонансна томографія, а також впроваджено імуно-гістохімічні дослідження.

В.Романчук був ініціатором відкриття обласного кабінету патології шийки матки на базі обласного онкологічного диспансеру та кабінету моніторингу хірургічної патології щитоподібної залози.

Читайте також  На Сході України раптово помер поліцейський із Франківщини

Мав вищу кваліфікаційну категорію за спеціальністю «онкохірургія» та за спеціальністю «організація та управління охороною здоров’я».

За суттєві заслуги в організації онкологічної служби Прикарпаття, високий професійний рівень, особистий внесок в процес лікування онкохворих В. Романчук був нагороджений грамотами Управління охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації, а також Почесною грамотою Міністерства охорони здоров’я України. В 2009 році заклад нагороджений срібною відзнакою «Визнання року — 2009» національною презентаційно-рейтинговою програмою «Діловий імідж України». В 2013 році за активну позицію, інтенсивну, спільну з ОІАЦ МС діяльність щодо інформаційного забезпечення галузі нагороджений грамотою, а також отримав подяку від президента Благодійного фонду «Мати Тереза».

В 2005 році Володимиру Романчуку було присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.