На Прикарпатті запровадять шість черг вимкнення електроенергії

Нові графіки почнуть діяти орієнтовано з 24-25 грудня.

На Івано-Франківщині енергетики запровадять шість черг вимкнення електроенергії. Про це на повідомив технічний директор “Прикарпаттяобленерго” Олег Сеник.

З його слів, нові графіки в області почнуть діяти з 24-25 грудня.

“У графіках відключення електроенергії буде дрібний бізнес, який раніше не вимикали. По-друге, внесемо у графік погодинних вимкнень декілька приєднань з котельнями в Івано-Франківську. Ми узгодили з містом графіки їхнього вимкнення. Вони будуть прийнятні й для котелень і будуть брати участь у вимкненнях по обмеженнях. І ще є великий блок — будинки, які треба вимикати вручну в трансформаторній підстанції. Ось такі додаткові зміни з’явилися у графіках”, — пояснює Олег Сеник.
За його словами, “Прикарпаттяобленерго” ініціює зустріч з міською та обласною владою щодо відключень електроенергії ручним способом у багатоповерхівках.

“Власного ресурсу для того, щоб всіх вимикати з графіком, який необхідний, у нас немає. Для цього треба залучити десятки бригад, які б цілодобово їздили, вимикали і вмикали ці будинки. Вимкнення вручну — це вимкнення в трансформаторній підстанції. Туди треба зайти, вимкнути рубильники, за якийсь час повернутися і включити”, — каже технічний директор енергокомпанії.
Він додає, що це — дуже складний і нервовий процес.

“Ми маємо перешкоджання нашим працівникам, маємо випадки, коли автомобілями підпирають двері в трансформаторну підстанцію. У таких випадках ми викликаємо поліцейських”, — каже Олег Сеник.
За його словами, запровадження шістьох графіків вимкнення електроенергії дасть можливість споживачам подавати електроенергію на триваліший період.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.