В Україні скасували надзвичайну ситуацію в енергосистемі – “Укренерго”

Через удари Росії пошкоджено орієнтовно дев’ять об’єктів генерації.

“Укренерго” скасувало дію надзвичайної ситуації в об’єднаній енергосистемі Україні, яка була запроваджена 16 грудня після масованих ракетних обстрілів Росії.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

“На виконання вимог пункту 9.1.3 Правил ринку інформуємо про припинення дії надзвичайної ситуації в ОЕС України, яка настала 16.12.2022 року внаслідок масованих ракетних обстрілів з боку російської федерації електроенергетичної інфраструктури України”, – йдеться на сайті “Укренерго”.

Зазначається, що надзвичайну ситуації оголосили через масовані удари Росії по українських теплоелектростанціях, гідроелектростанціях і підстанціях магістральних мереж та втрати понад 50% споживання.

Ракетна атака Росії 16 грудня
Від 10 жовтня Росія обстрілює енергосистему України. Так, 16 грудня, країна-терористка запустила близько 60 ракет по Україні. Через атаки по енергетичних об’єктах по всій країні запроваджувалися аварійні відключення електроенергії. Світло починає потроху з’являтися у областях.

Пізніше повідомили, що через удари РФ пошкоджено орієнтовно дев’ять об’єктів генерації. Були влучання і в об’єкти розподілу електроенергії. Також обмежено потужності атомних станцій. В “Укренерго” попереджають, що відновлення електропостачання може потребувати більше часу, ніж раніше.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.