В Україну мчить мороз із хуртовиною: прогнози народних синоптиків

В Україні починає погіршуватись погода. Народні синоптики прогнозують, що це продовжуватиметься й надалі. А вже найближчими днями очікуємо сильні морози та завірюхи.

До яких погодних умов готуватись для українців – читайте нижче у Styler.

Що кажуть народні синоптики
Станіслав Щедрін попередив, що 17 грудня в Україну прийде сильний циклон із грозами та завірюхами.

“Вдень 17 числа у західних, північних областях очікується сильний мокрий сніг, у південних та східних пройдуть сильні дощі, а ось у Кіровоградській, Полтавській та Харківській областях пройдуть сильні зливи із грозами та шквалами”, – написав він.

А в ніч на 18 грудня грози зміниться на сильний сніг і різко похолодає, прогнозує Щедрін.

В Україну мчить мороз із хуртовиною: прогнози народних синоптиків

Прогноз іншого синоптика Наталки Діденко теж говорить про похолодання та снігопади. Вона попередила киян про ожеледицю на дорогах та сильний вітер по всій території, крім західних областей.

Фахівець також зазначила, що до вечора 15 грудня стане тепліше – до двох градусів вище за нуль. А перед днем ​​Святого Миколая знову настане холод.

В Україну мчить мороз із хуртовиною: прогнози народних синоптиків

Прогноз від Укргідрометцентру
Слова народних синоптиків збігаються із прогнозами Укргідрометцентру. До того ж, експерти попередили про сильні пориви вітру до 15-18 м/с. У зв’язку із цим оголошено жовтий рівень небезпеки.

Щодо погоди 16 грудня, то вона не покращиться. За даними Укргідрометцентру, йтиме дощ із мокрим снігом, і збережуться пориви вітру.

Вночі та вранці в Україні на майже всій території спостерігатиметься туман, у східних областях – ожеледиця. В Івано-Франківській та Закарпатській областях можливе сходження лавини: оголошено третій рівень небезпеки.

Читайте також  Спека атакує: в Україну мчить найтепліша погода

Однак на вулиці вдень стане дещо теплішим: до 6 градусів, хоча вночі стовпчики термометрів опустяться до 0-5 градусів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.