Попри протести: у Франківську таки представили нового єпархіального архієрея

Попри спротив містян, які зібралися на акцію протесту проти пришестя архімандрита Никити, франкська єпархія УПЦ (МП) таки отримала нового очілльника.

11 грудня у кафедральному соборі Різдва Христового м. Івано-Франківська відбулось представлення нового єпархіального архієрея – єпископа Івано-Франківського і Коломийського Никити (Сторожука).

Про це повідомляє спільнота у соцмережі Православне Прикарпаття.

«З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у цей день до Івано-Франківська прибули; Високопреосвященніший Мелетій, митрополит Чернівецький і Буковинський, постійний член священного синоду, голова відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ та Високопреосвященніший Веніамін, архієпископ Хотинський, колишній тимасово керуючий Івано-Франківською єпархією УПЦ», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, у Франківську відбувалася акція протесту біля храму УПЦ МП. Активісти та небайдужі містян намагалися штурмувати церкву.

Нагадаємо, нещодавно СБУ в ході перевірки приміщення УПЦ (МП) на Буковині виявила методички з Москви, російське громадянство у керівництва єпархії та посвідчення.

За даними джерел, під час обшуку там заскочили в момент фізичної близькості нинішнього Єпископа Івано-Франківського та коломийського, а тоді секретаря Чернів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.